Cisco Online adatvédelmi nyilatkozat

Megbízhatósági és átláthatósági központ

A Cisco elkötelezett az ügyfelei, a termékei és az üzleti tevékenységei, valamint a rá bízott adatok erős védelmének fenntartása iránt. Hiszünk a bizalom kiépítésében és fenntartásában, a kockázatkezelésben, valamint az etikus és felelősségteljes működésben. 

A Cisco Systems, Inc. és leányvállalatai (együttesen a „Cisco”) elkötelezettek az adatai védelme és az iránt, hogy a webhelyeink, valamint a termékeink és szolgáltatásaink („megoldások”) használatakor Önnek pozitív élményben legyen része.

A jelen Adatvédelmi nyilatkozat azokra a Cisco-webhelyekre és -megoldásokra vonatkozik, amelyek hivatkozás vagy említés révén erre a nyilatkozatra utalnak. A jelen Adatvédelmi nyilatkozat a személyes adatok általunk végzett kezelésének módját, valamint az Ön számára az adatgyűjtés, -felhasználás és -elérés szempontjából rendelkezésre álló lehetőségeket, továbbá a személyes adatok frissítésének és helyesbítésének módját ismerteti. A Cisco-megoldásokkal összefüggő személyes adatok kezelésére vonatkozó gyakorlatunkról további információval szolgálhatunk a megoldásspecifikus adatvédelmi adatlapokon és térképeken, az ajánlatok leírásában, valamint az adatgyűjtés előtt vagy az adatgyűjtéskor biztosított jogi nyilatkozatokban. Egyes Cisco-webhelyek és -megoldások saját adatvédelmi nyilatkozattal rendelkezhetnek, amelyek leírják, hogy az adott webhely vagy megoldás esetében hogyan kezeljük a személyes adatokat. Abban az esetben, ha valamely webhelyre vagy Megoldásra vonatkozó adatvédelmi nyilatkozat eltér ettől az adatvédelmi nyilatkozattól, akkor az adott webhelyre vagy Megoldásra vonatkozó nyilatkozatnak kell érvényt adni. Ha a jelen adatvédelmi nyilatkozat fordításai, illetve nem angol nyelvű változatai eltérést mutatnak, akkor az amerikai angol nyelven íródott változatot kell érvényre juttatni.

Mik azok a személyes adatok?

„Személyes adatnak”számít minden egyén azonosítására alkalmas adat, többek között a név, a cím, az e-mail-cím, a telefonszám, a bejelentkezési adatok (pl. fiókszám és jelszó), a közösségimédia-fiók adatai vagy a bankkártyaadatok.

Az, hogy a személyes adatok mely típusait dolgozzuk fel, függ az üzleti környezettől és az adatgyűjtés céljaitól. Ezek lehetnek:

 • Kapcsolattartási, előfizetési és fiók-/regisztrációs adatok, valamint online azonosítók
 • Bejelentkezési azonosítók, amikor fiók létrehozására van szükség
 • Kommunikációs tartalmak (pl. hang, videó, szöveg), közösségimédia- és beszélgetőfórumok, valamint a Ciscóval való kapcsolattartás során felmerülő egyéb kommunikációs adatok
 • Pénzügyi adatok (például bankszámla- vagy bankkártyaadatok)
 • Az adott személy vállalkozásával, illetve más érdeklődési köreivel és véleményeivel kapcsolatos adatok (pl. az ügyfélkapcsolatok kezelésére szolgáló adatbázisban tárolt adatok)
 • A webhelyeink és megoldásaink felhasználóival és felhasználásával kapcsolatos információk, többek között a rendszer-információk, mint például az eszközazonosítók és a telemetriai adatok (pl. IP- vagy MAC-cím), amennyiben ezeket az adatokat az adott személy eszközéhez kapcsolták

Ha más adatokat is kapcsolunk a személyes adataihoz, akkor ezeket a kapcsolt adatokat is személyes adatként kezeljük.

A személyes adatok gyűjtése és felhasználása

A webhelyünk és megoldásaink használata, valamint az ezzel kapcsolatos interakció során adatokat gyűjthetünk, a személyes adatokat is ideértve. Megbízható harmadik felektől származó személyes adatokat is beszerzünk, és megbízunk harmadik feleket, hogy a vonatkozó törvényekkel összhangban személyes adatokat gyűjtsenek a nevünkben.

A személyes adatait a vállalatunk működtetésére és biztonságának biztosítására, a webhelyeink és megoldásaink eljuttatására, javítására és személyre szabására, értesítések, marketingcélú és egyéb üzenetek küldésére, valamint a vonatkozó jogszabályok által megengedett más, jogszerű célokra használhatjuk.

Többféle üzleti okból gyűjtünk személyes adatokat, mint például:

 • Ügyfélkapcsolat-kezelés és -adminisztráció
 • Rendelések feldolgozása (számlázás és fizetés)
 • Eszköz-helyreállítás, valamint termékek visszaküldése és cseréje
 • Felhasználói fiókok létrehozása és kezelése
 • Webhelyek és Megoldások biztosítása, valamint egyes szolgáltatáselemek használatának lehetővé tétele
 • Elemzés, személyre szabás, a pontosság javítása, valamint a felhasználói élmény, kommunikáció és interakciók fejlesztése
 • Önnek szóló üzenetek küldése közvetlenül a Cisco vállalattól vagy a partnereinktől, többek között marketing céljából vagy az ügyfél-elégedettség növelése érdekében
 • A kommunikációs beállítások kezelése. A kommunikációs beállításait bármikor módosíthatja. Lásd: A lehetőségei és a kommunikációs beállításai kiválasztása
 • A szerződés teljesítése, a megoldás biztosítása és ügyfélszolgálat
 • Állásra való jelentkezések kezelése
 • Online oktatás, vizsgázás és tanúsítás lebonyolítása
 • Konferenciák, webináriumok és más események elősegítése
 • A Cisco, felhasználóink, webhelyeink és megoldásaink és mások védelme

Ha Ön valamely harmadik fél személyes adatait (például a nevét, az e-mail-címét vagy a telefonszámát) megadja a Cisco számára, akkor kijelenti, hogy rendelkezik a harmadik fél ehhez szükséges engedélyével. Erre példa többek között referencia- vagy marketinganyag továbbítása egy barátnak vagy ajánlások küldése valamely állás betöltésére. A harmadik felek az eredeti üzenetben megadott hivatkozást követve vagy adatvédelmi kérelmet benyújtva leiratkozhatnak bármely későbbi megkeresésről.

Bizonyos esetekben a Cisco és az általunk bevont harmadik felelek automatikusan adatokat gyűjthetnek cookie-k, webnaplók, webjelzők és más hasonló alkalmazások útján. További információért olvassa el az alábbi, Cookie-k és hasonló webtechnológiák használata című szakaszt.

Az Ön adatvédelemhez fűződő jogai

A személyes adatai pontosságának és naprakészségének megőrzéséhez szükségünk van a segítségére. Lehetőséget kínálunk személyes adatainak az elérésére, helyesbítésére, letiltására és törlésére:

 • Online megtekintheti és szerkesztheti a Cisco.com webhelyen elérhető személyes adatait és beállításait a Cisco Profile Management eszközzel.
 • Ha a Cisco adatkezelőként jár el, közvetlenül gyakorolhatja vele szemben adathozzáférési jogát, és helyesbítést, letiltást vagy törlést kérhet a vonatkozó adatvédelmi törvényeknek megfelelően, amint az a meghatározott webhely és megoldás dokumentációjában szerepel, illetve kérelmének az adatvédelmi kérelmező űrlapon keresztüli beküldésével.
 • Ha a Cisco adatfeldolgozóként jár el, és Ön gyakorolni kívánja adathozzáférési jogát, illetve helyesbítést, inaktiválást vagy törlést kér, akkor a Cisco a vonatkozó adatvédelmi törvényeknek megfelelően az adatkezelőhöz irányítja Önt.
 • Ha a személyes adatai elérésével, helyesbítésével, letiltásával vagy törlésével kapcsolatban további segítségre van szüksége, vegye fel velünk a kapcsolatot közvetlenül. Kérését 30 napon vagy a vonatkozó adatvédelmi törvényeknek megfelelő időn belül megválaszoljuk. Amennyiben nem tudjuk teljesíteni kérelmét, vagy több időre van szükségünk, úgy magyarázattal fogunk szolgálni.

A lehetőségei és a kommunikációs beállításai kiválasztása

Lehetőséget kínálunk Önnek arra, hogy különböző, a tevékenységünkkel, programjainkkal, webhelyünkkel és megoldásainkkal kapcsolatos információkról értesüljön. A kommunikációs beállításait a következő módszerekkel bármikor kezelheti:

 • Az általunk küldött összes promóciós e-mail tartalmaz utasításokat, melyeket követve leiratkozhat az adott levelezési listáról
 • Ennek az űrlapnak a kitöltésével és elküldésével, illetve az alábbi címen postai úton történő kapcsolatfelvétellel: Cisco Systems, Inc., Privacy Office, 170 West Tasman Dr., San Jose, CA 95134, USA. Kérjük, tüntesse fel a nevét, e-mail-címét, a kapott kommunikációt, a kézbesítés módját (pl. posta, e-mail, telefonhívás, szöveges üzenet), továbbá egyéb információkat arról az anyagról, amelyet a jövőben nem szeretne kapni.
 • „SMS-szolgáltatások” esetén válaszoljon a kapott SMS-re a „STOP” (leállítás), az „END” (befejezés) vagy a „QUIT” (lemondás) szóval

Ezek a választási lehetőségek nem vonatkoznak azokra a szolgáltatási értesítésekre vagy más kötelező üzenetekre, amelyek bizonyos programok, webhelyek és megoldások részeinek számítanak, és amelyeket rendszeresen megkap, amíg le nem mondja vagy abba nem hagyja a használatát a vonatkozó szerződéses feltételeknek megfelelően. Az Ön engedélyével a személyes adatait harmadik felekkel (pl. a Cisco üzleti partnereivel vagy szállítóival) is megoszthatjuk, hogy az érdeklődésére számot tartó webhelyekre, programokra, termékekre vagy szolgáltatásokra vonatkozó információkat küldhessenek Önnek. Ha le szeretné mondani, hogy a Cisco harmadik felekkel a saját marketingjük céljából megossza adatait, nyújtson be egy adatvédelmi kérelmet.

A webhelyeink, illetve megoldásaink használatával vagy a személyes adatainak más módon történő megadásával elfogadja, hogy biztonsági, adatvédelmi és adminisztrációs kérdésekben kommunikálhatunk Önnel a használatot illetően. A biztonsági rendszerrel kapcsolatos probléma esetén például megkísérelhetjük az értesítés webhelyeinken való megjelenítésével, e-mail küldésével vagy más módon történő kapcsolatfelvétellel értesíteni Önt.

A személyes adatok megosztása

Vállalatunk működtetése, a webhelyeink és megoldásaink biztosítása, elemzése, javítása, biztonságossá tétele és személyre szabása, a vállalatunkkal kapcsolatos marketingcélú és egyéb üzenetek küldése, valamint a vonatkozó jogszabályok által megengedett más, jogszerű célból, illetve az Ön engedélyével személyes adatait harmadik felekkel is megoszthatjuk.

A személyesadatokat az alábbi módokon oszthatjuk meg:

 • A Cisco vállalaton belül és világszerte bármelyik leányvállalatunkkal, adatkezelés, például marketing, üzleti műveletek, megfelelőség, biztonság, webhely vagy megoldás működtetése vagy tárolás céljából.
 • Üzleti partnerekkel, szolgáltatókkal, jogosult harmadik fél ügynökeivel vagy megbízottaival a kért webhely, megoldás, szolgáltatás vagy tranzakció nyújtásához. Például a következő célokból: megrendelések és hitelkártya-tranzakciók feldolgozása, webhelyek üzemeltetése, szemináriumi regisztráció biztosítása, értékesítéshez köthető vagy értékesítés előtti/utáni támogatás elősegítése, valamint ügyféltámogatás nyújtása.
 • A Cisco üzleti partnereivel vagy beszállítóival, hogy megoszthassák Önnel a termékeikre és szolgáltatásaikra vonatkozó információkat. Ha le szeretné mondani, hogy a Cisco harmadik felekkel a saját marketingjük céljából megossza adatait, nyújtson be egy adatvédelmi kérelmet.
 • Összeolvadással, a vállalati eszközök eladásával, összevonással vagy szerkezetátalakítással, finanszírozással vagy a vállalatunknak egy másik vállalat általi részbeni vagy teljes egészében történő felvásárlásával, vagy az ezekre vonatkozó tárgyalásokkal kapcsolatban
 • Valamely illetékes hatóság vagy harmadik fél általi információkérésre válaszul, ha úgy véljük, hogy az adatok átadása valamely vonatkozó jogszabálynak, szabálynak vagy jogi eljárásnak megfelelően, vagy az abban előírtak szerint történik
 • Rendfenntartó szervekkel, kormányzati hatóságokkal vagy más harmadik féllel, amennyiben az a jogi eljárásoknak vagy a nemzetbiztonsági követelményeknek való megfelelés szempontjából szükséges; ha az a Cisco és az üzleti partnereink, az Ön vagy mások jogainak, tulajdonának vagy biztonságának megóvása érdekében szükséges; vagy amint azt a vonatkozó jogszabály egyébként megkívánja
 • Összesített, anonimizált és/vagy személyazonosításra nem alkalmas formában, amely vélhetően nem használható az Ön azonosítására
 • Amennyiben erről egyéb formában értesítettük, és Ön hozzájárul az adatok megosztásához

A személyes adatainak biztonsága

Észszerű és megfelelő lépéseket teszünk a ránk bízott személyes adatok védelme és ezen Adatvédelmi nyilatkozatnak megfelelő, biztonságos kezelése érdekében. A Cisco fizikai, technikai és szervezeti védelmet valósít meg, amelyet a személyes adatainak véletlenszerű vagy jogellenes megsemmisítése, elvesztése vagy módosítása, illetve jogosulatlan közzététel vagy azokhoz való illetéktelen hozzáférés elleni védelem céljából terveztünk. Szerződésben is előírjuk, hogy beszállítóink védjék ezeket az adatokat a véletlen vagy jogellenes megsemmisítéssel, elvesztéssel, módosítással, jogosulatlan nyilvánosságra hozatallal vagy hozzáféréssel szemben.

A személyes adatok megőrzése és megsemmisítése

A személyes adatait szükség szerint azoknak a céloknak a teljesítése érdekében őrizzük meg, amelyek miatt azokat gyűjtöttük. A személyes adatait szükség szerint az üzleti követelményeinknek való megfelelés, a jogszabályokból eredő kötelezettségeink teljesítése, a vitás kérdések rendezése, az eszközeink védelme, valamint a jogaink és szerződéseink betartatása céljából őrizzük meg és használjuk fel.

Nem őrzünk meg személyes adatokat azonosítható formában, ha a személyes adatok gyűjtésének célja teljesült, és nincs olyan jogi vagy üzleti indok, amely a személyazonosításra alkalmas adatok megőrzését szükségessé tenné. Ezt követően az adatokat megsemmisítjük, töröljük, anonimizáljuk és/vagy eltávolítjuk rendszereinkből.

Cookie-k és hasonló technológiák használata

A Cisco automatikus adatgyűjtő eszközöket, például cookie-kat, beágyazott webes hivatkozásokat, pixeleket, címkéket és webjelzőket használ. Ezek az eszközök bizonyos előre meghatározott adatokat gyűjtenek, amelyeket az Ön böngészője küld nekünk (például az IP-címet, MAC-címet, a kattintási adatfolyam viselkedését és a telemetriát).

Ezek az eszközök elősegítik a webhelyeink és a megoldásaink egyszerűbb, hatékonyabb és személyre szabottabb látogatását. Az adatokat arra is felhasználjuk, hogy javítsuk weboldalunkat és megoldásainkat, és jobb szolgáltatást és több értéket nyújtsunk, hogy jobban megértsük a webhelyeink és megoldásaink iránti esetleges érdeklődését, és hogy relevánsabb hirdetéseket és egyéb tartalmakat kínáljunk Önnek.

Abból a célból alakítunk ki partnerséget harmadik felekkel, hogy hirdetéseket jelenítsünk meg a webhelyünkön, és hogy kezeljük hirdetéseink más webhelyeken történő megjelenítését. Harmadik fél partnereink cookie-kat vagy ehhez hasonló technológiákat használhatnak a böngészési tevékenységén és érdeklődési körén alapuló hirdetések megjelenítése érdekében. Ha az ilyen típusú harmadik felek által megjelenített hirdetések le vannak tiltva, akkor általános, nem testreszabott hirdetéseket jelenítünk meg.

Bővebb tájékoztatásért, illetve az érdeklődési körökön alapuló hirdetések kikapcsolásához lásd: Hogyan használja a Cisco az automatikus adatgyűjtő eszközöket.

A cookie-beállítások frissítéséhez kattintson a webhely bármely lapjának alján megtalálható Cookie-k hivatkozásra. A cookie-k és más hasonló technológiák szabályozásához más eszközöket is használhat. Például elképzelhető, hogy a webböngésző beállításaiban korlátozhatja, hogy az Ön által felkeresett webhelyek hogyan használhatnak cookie-kat.

Automatizált döntéshozatal

A személyes adatok feldolgozásához automatizált és manuális módszereket egyaránt használunk. A manuális módszerek támogatásához a hatályos jogszabályokkal összhangban gyakran automatizált módszereket is használunk. Ha egy személy jogait és törvényes érdekeit befolyásolhatja az ilyen automatizált döntéshozatal, az érintett személynek lehetővé tesszük, hogy kérdéseket tegyen fel a döntéshozatallal kapcsolatban, vagy manuális felülvizsgálatot kérjen. A manuális felülvizsgálatot a Cisco alkalmazottjai vagy a Cisco által megbízott harmadik fél üzleti partnerek végezhetik el.

Hivatkozott webhelyek

Egyéb harmadik felek webhelyeire és szolgáltatásaira mutató hivatkozásokat biztosíthatunk, amely webhelyekre a Ciscónak nincs befolyása, és amelyekre a harmadik felek adatvédelmi szabályzata, nem pedig a jelen Adatvédelmi nyilatkozat vonatkozik. Azt javasoljuk, hogy olvassa el a meglátogatott webhelyeken és a mobilalkalmazásokban közzétett adatvédelmi nyilatkozatokat.

Fórumok és csevegőszobák

Ha Cisco-webhelyen vitafórumokon, helyi közösségekben vagy csevegőszobákban vesz részt, tudatában kell lennie annak, hogy az itt megadott információ (vagyis a nyilvános profilja és hozzászólásai) mások számára széles körűen elérhetővé válik, és felhasználható az Önnel történő kapcsolatfelvételre, kéretlen üzenetek küldésére és olyan célokra, amelyekre sem a Cisco vállalatnak, sem Önnek nincs befolyása. Azt is vegye figyelembe, hogy az egyes fórumok és csevegőszobák további szabályokkal és feltételekkel rendelkezhetnek. A Cisco nem felelős a személyes adatokért, sem bármilyen más adatért, amelyet ezeken a fórumokon megad. Ha személyes adatainak a blogunkból vagy közösségi fórumunkból történő eltávolítását szeretné kérni, akkor nyújtson be egy adatvédelmi kérelmet. Bizonyos esetekben nem áll módunkban eltávolítani az összes személyes adatát és hozzászólását. Ezekben az esetekben választ és magyarázatot adunk.

Gyermekek adatainak védelme

A Cisco azt javasolja a szülőknek és a gyámoknak, hogy vállaljanak aktív szerepet gyermekeik online tevékenységeiben. A Cisco tudatosan nem gyűjt személyes adatokat a gyermekektől a szülők vagy a gyám megfelelő beleegyezése nélkül. Ha úgy véli, hogy megfelelő beleegyezés nélkül gyűjtöttünk személyes adatokat az Ön országában valakitől, akinél a kora miatt beleegyezésre lett volna szükség, akkor tudassa ezt velünk a Kérdések, megjegyzések, valamint a Hogyan léphet kapcsolatba velünk szakaszban ismertetett módokon, és megfelelő lépéseket fogunk tenni a probléma gyors kivizsgálása és megoldása érdekében.

A személyes adatok nemzetközi továbbítása, kezelése és tárolása

Mivel a Cisco egy globális vállalat, személyes adatait az Amerikai Egyesült Államokban található Cisco vállalatnak, világszerte a Cisco bármely leányvállalatának, valamint a fent leírtakban foglalt, a világ különböző országaiban tevékenykedő harmadik feleknek és üzleti partnereknek továbbíthatjuk. Hasonlóképpen, a személyes adatokhoz olyan országokból is hozzá lehet férni, ahol a Cisco vagy leányvállalatai tevékenységet folytatnak. A Cisco mindig a jóváhagyott adattovábbítási mechanizmusoknak, valamint a hatályos helyi jogi követelményeknek megfelelően továbbítja a személyes adatokat.

A webhelyeink és megoldásaink használatával, valamint bármilyen személyes adat megadásával – ahol ezt a vonatkozó jogszabályok megengedik – Ön tudomásul veszi és elfogadja ezen adatoknak a nem a lakhelye szerinti országokba történő továbbítását, valamint az azon országokban történő kezelését és tárolását, melyekben eltérő adatvédelmi előírások lehetnek érvényben.

A Cisco többféle módon is védi és biztosítja a személyes adatok globális továbbítását:

 • APEC adatvédelmi tanúsítvány

  A Cisco jelen Adatvédelmi nyilatkozatban ismertetett globális adatvédelmi programja megfelel az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés (APEC) határokon átnyúló adatvédelmi szabályrendszerének (CBPRs) és az adatfeldolgozók adatvédelmi elismerésének (PRP). Az APEC CBPR rendszer és a PRP keretrendszert biztosít a szervezetek számára a részt vevő APEC-gazdaságok között továbbított személyes adatok védelme érdekében. Az APEC adatvédelmi keretrendszeréről, a CBPRs-ről és a PRP-ről a CBPRs webhelyén olvashat további információkat. A tanúsítványunk a globális működési területünkön vonatkozik azokra az üzleti folyamatokra, amelyek személyes adatokat kezelnek és továbbítanak a Cisco és társvállalatai között az egész világon. Tanúsítványaink megtekintéséhez lásd: APEC CBPR rendszerkönyvtár és APEC PRP könyvtár.

  Ha további információt szeretne kapni a részvételünk mértékéről, vagy adatvédelmi kérelmet szeretne benyújtani a BBB Nemzeti Programokon, az elszámoltathatósági megbízottunkon keresztül, kérjük, kattintson az alábbi hivatalos pecsétre:


  Cisco Systems Inc. confirmation seal
   
  Cisco Systems Inc. confirmation seal
 • Kötelező erejű európai uniós vállalati szabályzat – Adatkezelő

  A holland, a lengyel, a spanyol és más érintett európai adatvédelmi szabályozó szervek jóváhagyták a Cisco globális adatvédelmi programját és szabályzatát, mivel kiegészítő biztosítékot nyújt az egyének magánéletének, alapvető jogainak és szabadságainak védelmére az európai jog által védett személyes adatok nemzetközi továbbítására vonatkozóan. A Cisco Kötelező erejű vállalati szabályzata – Adatkezelő (BCR-C) biztosítja, hogy az ezen szabályok szerint európai uniós személyes adatok kezelőiként eljáró Cisco-entitások világszerte megfelelő védelmi intézkedésekkel továbbítsák az európai személyes adatokat.

  A BCR-C egy példánya megtalálható Globális adatvédelmi szabályzatunkban. A BCRs-ről további információk az Európai Bizottság honlapján találhatók.

 • EU–USA és a Svájc–USA adatvédelmi keretrendszere, illetve ennek Egyesült Királyság általi kiegészítése

  EU-ból/EGK-ból, az Egyesült Királyságból (valamint Gibraltárból) és Svájcból érkező személyes adatok

  Amikor személyes adatokat továbbítunk az Európai Unióból („EU”), az Európai Gazdasági Térségből („EGT”), az Egyesült Királyságból („UK”) (és Gibraltárból), valamint Svájcból olyan országokba, amelyek nem részesei megfelelőségi határozatnak, akkor a személyes adatok védelmére vonatkozó szabványos szerződési záradékokra, kötelező erejű vállalati szabályokra vagy más, megfelelő biztosítékokkal rendelkező jogi továbbítási mechanizmusokra támaszkodhatunk. Emellett a Cisco Systems, Inc. és annak amerikai székhelyű leányvállalatai (együttesen „Cisco-USA”) megfelelnek az EU-USA adatvédelmi keretrendszernek, annak az Egyesült Királyság általi kiegészítése kiterjesztésének és a Svájc–USA adatvédelmi keretrendszernek a személyes adatok EU-ból, EGT-ből, Egyesült Királyságból (és Gibraltárból), valamint Svájcból az Egyesült Államokba történő továbbítása tekintetében.

  Adatvédelmi keretrendszer

  A Cisco-US igazolta az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma felé, hogy EU–USA adatvédelmi keretrendszer alapján az EU-ból/EGK-ból, ennek Egyesült Királyság általi kiegészítése alapján pedig az Egyesült Királyságból (valamint Gibraltárból) érkező személyes adatok feldolgozására tekintetében megfelel az EU–USA adatvédelmi keretrendszernek. A Cisco-US azt is igazolta az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma felé, hogy a Svájc–USA adatvédelmi keretrendszer alapján a Svájcból érkező személyes adatok feldolgozása tekintetében megfelelő a Svájc–USA adatvédelmi keretrendszernek. Amennyiben ellentmondás mutatkozna a jelen Online adatvédelmi nyilatkozat és az EU–USA adatvédelmi keretrendszer, annak Egyesült Királyság általi kiegészítése és/vagy a Svájc–USA adatvédelmi keretrendszer között, akkor abban az esetben az adatvédelmi keretrendszer alkalmazandó. Az adatvédelmi keretrendszerrel kapcsolatos további tájékoztatásért látogasson el az adatvédelmi keretrendszer webhelyére.

  Az adatvédelmi keretrendszer alapján a Cisco-US az alábbiakra vállal kötelezettséget:

  • A Cisco-US a felelős a fogadott személyes adatok feldolgozásáért, és az ezt követő, a nevében eljáró megbízottnak történő továbbításért. A Cisco-US az EU-ból, EGT-ből, az Egyesült Királyságból (valamint Gibraltárból) és Svájcból küldött személyes adatok minden továbbítása esetén (ilyen továbbítások példáiért lásd fentebb: A személyes adatai megosztása) megfelel az adatvédelmi keretrendszer alapelveinek, ideértve a továbbítással kapcsolatos felelősségi rendelkezéseket is. Bizonyos körülmények között a hatóságok törvényes kérelmére a Cisco-USA köteles lehet felfedni a személyes adatokat, például nemzetbiztonsági és bűnüldözési követelmények teljesítéséhez. A Cisco-US továbbá elkötelezett az Európai Unió (EU) és az Európai Gazdasági Térség (EGT) tagállamaiból, az Egyesült Királyságból (valamint Gibraltárból) és Svájcból (lásd fentebb a Személyes adatok gyűjtése című szakaszt, melyben példákat találhat arra, hogy milyen személyes adatokat dolgoz fel a Cisco akkor, amikor a webhelyeinket és megoldásainkat használja, illetve kapcsolatba lép velünk) érkező minden személyes adatnak a keretrendszer alapelvei szerinti védelme mellett, továbbá amellett, hogy az EU-ban élő személyektől gyűjtött személyes adatokat személyes jogaik részeként számukra elérhetővé tegye abban az esetben, amikor a Cisco a személyes adat kezelője (lásd az Önt megillető adatvédelmi jogokat). A Cisco elismeri továbbá az EU, az EGT, az Egyesült Királyság (és Gibraltár) és Svájc területén élő személyek azon jogát, hogy hozzáférést kérjenek adataikhoz, amíg azok az Egyesült Államokban vannak, valamint hogy helyesbítsék, módosítsák és kiegészítsék a pontatlan vagy hiányos adatokat. Az említett személyeknek joguk van kérni az adatvédelmi keretrendszer alapelveinek megsértésével kezelt személyes adatok törlését is. Az adataikhoz való hozzáférés iránt érdeklődő érintettek a Személyes adatok nyilvánosságra hozatala című fejezetben tájékozódhatnak arról, hogyan léphetnek kapcsolatba velünk, vagy nyújtson be online adatvédelmi kérelmet.
  • Az EU–USA adatvédelmi keretrendszernek, valamint annak Egyesült Királyság általi kiterjesztésének, és/vagy a Svájc/USA adatvédelmi keretrendszernek megfelelően a Cisco-US vállalja, hogy megoldja az Ön adatvédelmével és az adatvédelmi keretrendszer alapelvei alapján az Egyesült Államokba továbbított személyes adatok gyűjtésével vagy felhasználásával kapcsolatos panaszokat. Amennyiben EU-s, EGT-beli, egyesült királysági (valamint gibraltári) vagy svájci polgároknak az adatvédelmi keretrendszerrel összefüggésben, a Cisco-US személyes adatok feldolgozásával vagy nemzetközi továbbításával kapcsolatos megkeresésük, panaszuk, kérdésük vagy aggályuk van, akkor először úgy vehetik fel a kapcsolatot a Cisco-US-szel, hogy adatvédelmi kérelmet nyújtanak be online.
  • A Cisco-US vállalta továbbá, hogy az adatvédelmi keretrendszer alapelvei szerinti megoldatlan adatvédelmi panaszokat a BBB National Programs által működtetett, amerikai székhelyű, független, harmadik féltől származó vitarendezési mechanizmushoz, a DPF Serviceshez továbbítja. Ha a panaszra nem kap időben választ, vagy a panaszra nem kapott kielégítő választ, akkor kérjük, látogasson el a https://bbbprograms.org/programs/all-programs/dpf-consumers/ProcessForConsumers webhelyre, ahol bővebb tájékoztatást kaphat, és panaszt nyújthat be. Ezt a szolgáltatást ingyenesen biztosítjuk.
  • Amennyiben az Ön adatvédelmi keretrendszerrel kapcsolatos panasza nem oldható meg a fenti csatornákon keresztül, bizonyos feltételek mellett kötelező érvényű választottbírósági eljáráshoz folyamodhat bizonyos fennmaradó, más jogorvoslati mechanizmusok által nem megoldott követelések esetében. Lásd: https://www.dataprivacyframework.gov/s/article/G-Arbitration-Procedures-dpf?tabset-35584=2.
  • A Cisco-US-re kiterjednek a Amerikai Egyesült Államok Szövetségi Kereskedelmi Bizottságának szabályozói végrehajtó hatáskörei.

  Panaszrendezés

  A Cisco vállalja, hogy megoldja az Ön adatvédelmével, valamint az Ön személyes adatainak gyűjtésével és felhasználásával kapcsolatos panaszokat és aggályokat. Ha aggályai vagy panaszai vannak az adatvédelemmel, valamint az Ön személyes adatainak gyűjtésével és felhasználásával kapcsolatban, kérjük, lépjen kapcsolatba velünk az adatvédelmi kérdőíven keresztül.

  Az Ön adatvédelmével, valamint az Egyesült Államokba az adatvédelmi keretrendszer alapelveinek megfelelően továbbított személyes adatainak gyűjtésével vagy felhasználásával kapcsolatos panaszok vagy aggályok esetén kérjük, tekintse meg az adatvédelmi keretrendszert.

  Lehetősége van továbbá az Ön joghatósági területén illetékes adatvédelmi felügyeleti hatósághoz fordulni. (Megjegyzés: a Cisco székhelye az EU-ban Hollandiában található. Ezért az EU-s vezető hatóságunk a holland Dutch Autoritiet Persoonsgegevens.)

  A Cisco Adatvédelmi nyilatkozatának frissítései

  Ezt az Adatvédelmi nyilatkozatot időről időre frissíthetjük. Ha módosítjuk az Adatvédelmi nyilatkozatot, az átdolgozott verziót itt tesszük közzé, és frissítjük az átdolgozás dátumát. Amennyiben az Adatvédelmi nyilatkozatban lényeges változások következnek be, akkor más módon is értesíthetjük, például értesítés közzétételével a webhelyeinken vagy Önnek szóló értesítés küldésével. Ha az ilyen átdolgozások hatályossá válása után továbbra is használja a webhelyünket, azzal elfogadja a módosításokat és azok kötelező érvényét.

  A Cisco adatvédelmi nyilatkozatának módosított változata 2023. szeptember 26-án lépett hatályba.

  Kattintson ide az adatvédelmi nyilatkozat korábbi változatához.

  Kérdések, megjegyzések és kapcsolatfelvétel

  Véleménye fontos számunkra. Ha kérdése vagy észrevétele van a jelen adatvédelmi nyilatkozattal kapcsolatban, kérjük, küldjön adatvédelmi kérelmet vagy levelet a következő címre:

  Adatvédelmi főtisztviselő
  Cisco Systems, Inc.
  170 West Tasman Dr.
  San Jose, CA 95134 USA

  Adatvédelmi tisztviselő – Amerika
  Cisco Systems, Inc.
  170 West Tasman Dr.
  San Jose, CA 95134 USA

  Europe, Middle East, and Africa (EMEA) Privacy Officer
  Cisco Systems International BV
  Haarlerbergweg 13-19,
  1101 CH Amsterdam-Zuidoost, Netherlands

  Asia Pacific, Japan, and China (APJC) Privacy Officer
  Cisco Systems (USA) Pte Ltd
  80 Pasir Panjang Road
  Level 25, Maple Tree Business City 2,
  Singapore 117372

Privacy Statement

ÖsszefoglalásA további Cisco ajánlatokkal kapcsolatos információkért tekintse meg az Adatvédelmi adatlapokat a Cisco Trust Centerben

Kapcsolatfelvétel

Adatvédelmi kérelem

Levélben: Cisco Systems, Inc.
Legal Department
170 West Tasman Dr.
San Jose, CA 95134 USA